Wielkanocna jagnięcina - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Wielkanocna jagnięcina

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 48 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    38 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 20 g Masło

  • 4 Małe golonki jagnięce

  • 4 goździk Czosnek, obrany i posiekany

  • 3 gałąź Seler, umyty i pokrojony w małą kostkę

  • 4 Marchewki, obrane i pokrojone w małą kostkę

  • 160 g Puszka pokrojonych pomidorów

  • 200 ml Woda

  • 1 1 bukiet ziół

  • Sól, pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

  • 20g Masło
  • 4 Małe golonki jagnięce
  • 4goździk Czosnek, obrany i posiekany
  • 3gałąź Seler, umyty i pokrojony w małą kostkę
  • 4 Marchewki, obrane i pokrojone w małą kostkę
  • 160g Puszka pokrojonych pomidorów
  • 200ml Woda
  • 1 1 bukiet ziół
  • Sól, pieprz

Etap 2 /6

Rozpuść masło w garnku.

  • 20g Masło

Etap 3 /6

Zrumień golonki ze wszystkich stron. Odstaw na bok. Smaż czosnek z selerem i marchewką przez 5 minut.

  • 4 Małe golonki jagnięce
  • 4goździk Czosnek, obrany i posiekany
  • 3gałąź Seler, umyty i pokrojony w małą kostkę
  • 4 Marchewki, obrane i pokrojone w małą kostkę

Etap 4 /6

Wlej pomidory i wodę. Dodaj bukiet garni i wymieszaj. Dodaj golonki.

  • 4 Małe golonki jagnięce
  • 160g Puszka pokrojonych pomidorów
  • 200ml Woda
  • 1 1 bukiet ziół

Etap 5 /6

Gotuj pod ciśnieniem.

Etap 6 /6

Podawaj.