Wielkanocna jagnięcina
- Całkowity czas 48 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 38 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
20 g Masło
4 Małe golonki jagnięce
4 goździk Czosnek, obrany i posiekany
3 gałąź Seler, umyty i pokrojony w małą kostkę
4 Marchewki, obrane i pokrojone w małą kostkę
160 g Puszka pokrojonych pomidorów
200 ml Woda
1 1 bukiet ziół
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Rozpuść masło w garnku.
Etap 3 /6
Zrumień golonki ze wszystkich stron. Odstaw na bok. Smaż czosnek z selerem i marchewką przez 5 minut.
Etap 4 /6
Wlej pomidory i wodę. Dodaj bukiet garni i wymieszaj. Dodaj golonki.
Etap 5 /6
Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 6 /6
Podawaj.