Wiejski kociołek z mięsem, warzywami i ostrą papryką
- Całkowity czas 25 min.
- 25 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
5 osób
1 Główki kapusty włoskiej lub białej
500 g Ziemniaków
400 g Cebuli
400 g Kiełbasy podwawelskiej
500 g Mięsa mielonego wieprzowego
400 g Boczku wieprzowego wędzonego
3 Kromki chleba razowego
2 Krążki sera camembert
Tymianek
1 łyżka Papryki słodkiej w proszku
1 łyżeczka Papryki ostrej w proszku
2 łyżka Cukru
1 łyżka Czosnku granulowanego
2 łyżka Majeranku suszonego
100 g Koncentratu pomidorowego
40 ml Oleju
500 ml Wody
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Usuwamy głąb z kapusty i obieramy liście. Ziemniaki, boczek, kiełbasę i cebulę kroimy w grubą kostkę. Mieszamy boczek z kiełbasą.
Etap 2 /5
Łopatkę mieloną mieszamy z koncentratem pomidorowym i solą. Następnie dodajemy paprykę słodką, ostrą, cukier, czosnek i dokładnie wyrabiamy. Formujemy pulpeciki (ok. 20 sztuk).
Etap 3 /5
Na dno Cook4me wlewamy olej i wsypujemy 1 łyżkę majeranku, przykrywamy liśćmi kapusty. Dodajemy połowę porcji: kiełbasy z boczkiem, ziemniaków, cebuli, chleba, pulpetów z mięsa mielonego i ser camembert. Przykrywamy liśćmi kapusty i wykładamy po kolei pozostałe składniki. Zalewamy wodą i przykrywamy liśćmi kapusty posypując je pozostałym majerankiem.
Etap 4 /5
Gotujemy pod niskim ciśnieniem przez 40 minut.
Etap 5 /5
Gotowe danie przekładamy na talerz i serwujemy, np. z grzankami.