Wegetariańskie bajgle
- Całkowity czas 50 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 30 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Kompatybilne urządzenia (1)
Składniki
8 osób
2 Czerwone papryki
2 Zielone papryki
8 Pieczarki
6 cl Oliwa z oliwek
2 łyżeczka Oregano
400 g Serek homogenizowany
6 g Musztarda ziarnista
8 Bajgle
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Opłucz papryki i usuń z nich nasiona, a następnie pokrój na duże kawałki o grubości 3 cm. Opłucz pieczarki, odetnij spód trzonu i pokrój na grube plasterki.
Etap 2 /4
Włóż płytę grillową do urządzenia. Jeśli posiadasz urządzenie Easy Fry Oven&Grill 9in1, umieść płytę grillową na najwyższej półce. Zamknij drzwiczki. Wersja cyfrowa: Ustaw tryb GRILL i nagrzewaj urządzenie przez 15 minut w temperaturze 200°C. Włóż płytę grillową do miski i umieść na niej warzywa. Posyp oregano, polej olejem i piecz przez 12 minut, mieszając w połowie pieczenia. Wersja mechaniczna 2in1: Ustaw program na 200°C i nagrzewaj przez 15 minut. Włóż płytę grillową do miski i umieść na niej warzywa. Posyp oregano, polej olejem i piecz przez 12 minut, mieszając w połowie pieczenia.
Etap 3 /4
W międzyczasie wymieszaj serek homogenizowany i musztardę.
Etap 4 /4
Wyjmij warzywa. Przekrój bajgle na pół. W przypadku wersji cyfrowej ustaw tryb GRILL i włóż połówki do miski na 5 minut, a w przypadku wersji mechanicznej 2in1 ustaw temperaturę na 200°C. Powtórz krok, a następnie posmaruj połówki bajgli serkiem homogenizowanym i posyp warzywami.