Wegetariańskie gołąbki - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Wegetariańskie gołąbki

Review 5 stars (average)

-/5 -

  • Całkowity czas 33 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    18 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 2 Biała kapusta

  • 1 Szalotka

  • 25 g Ryż brązowy

  • 25 g Zielona soczewica

  • 1 Bukiet garni

  • 1 łyżka Oliwa z oliwy

  • 200 g Pomidor

  • 100 ml Woda

  • 50 ml Białe wino

  • Sól i pieprz

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przygotuj składniki.

  • 2 Biała kapusta
  • 1 Szalotka
  • 25g Ryż brązowy
  • 25g Zielona soczewica
  • 1 Bukiet garni
  • 1łyżka Oliwa z oliwy
  • 200g Pomidor
  • 100ml Woda
  • 50ml Białe wino
  • Sól i pieprz

Etap 2 /6

Wlej olej do misy.

  • 1łyżka Oliwa z oliwy

Etap 3 /6

Podsmaż szalotki przez 2 minuty.

  • 1 Szalotka

Etap 4 /6

Dodaj soczewicę, ryż, bukiet garni i posiekane pomidory. Dopraw solą i pieprzem. Wlej białe wino i wodę.

  • 25g Ryż brązowy
  • 25g Zielona soczewica
  • 1 Bukiet garni
  • 200g Pomidor
  • 100ml Woda
  • 50ml Białe wino
  • Sól i pieprz

Etap 5 /6

Gotuj pod ciśnieniem.

Etap 6 /6

Napełnij liście kapusty nadzieniem.

  • 2 Biała kapusta