*Vegan mayo with aquafaba
- Całkowity czas 6 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 1 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
20 cl Olej słonecznikowy (lub inny neutralny olej)
80 g Aquafaba (sok z puszki z ciecierzycą)
3 łyżka Sok z cytryny
75 g Musztarda dijon
Sól i pieprz
Akcesoria
Butelka 400 mL Butelka 700 mL
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Umieść wszystkie składniki w urządzeniu, zaczynając od oleju.
Etap 2 /3
Przykręć ostrza do butelki OTG i przymocuj ją do podstawy. Zblenduj.
Etap 3 /3
Ten wegański majonez można podawać z różnymi potrawami, takimi jak frytki, wegetariańskie burgery, surowe paluszki warzywne (marchew, seler, ogórek), kanapki, sałatki lub jako baza do innych sosów.