Wegański chleb bananowy
- Całkowity czas 1 godz. 15 min.
- 30 min.
Czas przygotowania - 45 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 osób
180 g Banan
90 g Cukier
90 g Puree migdałowego
50 g Olej
50 g Napój migdałowy
45 g Proszek migdałowy
100 g Mąka tortowa
6 g Proszek do pieczenia
Czas przygotowania
Etap 1 /5
W pojemniku rozgnieć widelcem banany i cukier. Dodać puree migdałowe, olej, napój migdałowy i ponownie wymieszać. Na koniec dodaj proszek migdałowy, mąkę, sól i proszek do pieczenia. Dobrze wymieszaj.
Etap 2 /5
Użyj formy do ciasta o rozmiarze odpowiednim do Twojej mieszanki. Z papieru do pieczenia wytnij okrąg tak, aby pasował do dna wysmarowanej masłem formy, włóż ją do formy i wlej ciasto.
Etap 3 /5
Formę włóż do urządzenia wyposażonego w płytkę. Rozpocznij proces gotowania.
Etap 4 /5
Sprawdź nożem, w razie potrzeby dodając 5 minut. Przed wyjęciem z formy pozostawić do lekkiego ostygnięcia.
Etap 5 /5
Zjedz na śniadanie lub przekąskę!