Wegańskie pancakes
- Całkowity czas 18 min.
- 1 min.
Czas przygotowania - 17 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
300 g Mąka
Owoce
Syrop klonowy
100 g Mąka kukurydziana
70 g Cukier
20 g Proszek do pieczenia
2 szczypta Sól
4 łyżka Olej
250 ml Mleko migdałowe
Czas przygotowania
Etap 1 /4
W blenderze umieść wszystkie składniki oprócz owoców i syropu klonowego. Zamknij pokrywę i blenduj na średniej prędkości przez 1 minutę.
Etap 2 /4
Za pomocą szpatułki zsuń składniki ze ścianek misy. Zamknij pokrywkę i blenduj na średniej prędkości przez 1 minutę.
Etap 3 /4
Skrop patelnię olejem i rozgrzej. Nalewaj po łyżce ciasta i smaż na małym ogniu. Kiedy na powierzchni będą pojawiać się bąbelki, odwróć naleśnika na drugą stronę i smaż dalej.
Etap 4 /4
Podawaj z owocami i odrobiną syropu klonowego.