Wegańskie ciasto black velvet
- Całkowity czas 1 godz. 44 min.
- 25 min.
Czas przygotowania - 44 min.
Gotowanie - 35 min.
Studzenie
Kompatybilne urządzenia (2)
Składniki
3 porcje
660 ml Soja
60 ml Sok z cytryny
750 g Mąka
6 łyżeczka Węgiel w proszku
3 łyżeczka Proszek do pieczenia
450 g Cukier
240 ml Olej
600 g Biała czekolada
60 g Miód
60 ml Olej
Akcesoria
Nieprzywierająca forma
Czas przygotowania
Etap 1 /6
(CIASTO) Do miarki wlej mleko sojowe i dodaj sok z cytryny. Odstaw na 5 minuts : mleko sojowe się zsiądzie.
Etap 2 /6
Wyłóż duża formę do ciasta papierem tłuszczoodpornym.
Etap 3 /6
W misce zmiksuj cukier i olej. Dodaj zsiadłe mleko sojowe, a następnie suche składniki, które zostały razem przesiane: mąkę, drożdże i węgiel drzewny w proszku. Wymieszaj.
Etap 4 /6
Wlej masę do formy i wstaw do Cake Factory. Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje Wyjmij ciasto z formy i pozostaw do ostygnięcia w temperaturze pokojowej.
Etap 5 /6
(POLEWA) Roztop białą czekoladę z miodem i olejem zgodnie z programem i podanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje
Etap 6 /6
Delikatnie rozmieszaj i rozlej na ciasto.