*Vegan mayo with aquafaba - przepisy Blend up | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

*Vegan mayo with aquafaba

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 6 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    1 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 20 cl Olej słonecznikowy (lub inny neutralny olej)

  • 80 g Aquafaba (sok z puszki z ciecierzycą)

  • 3 łyżka Sok z cytryny

  • 75 g Musztarda dijon

  • Sól i pieprz

Akcesoria

  • Butelka 400 mL
    Butelka 400 mL
  • Butelka 700 mL
    Butelka 700 mL

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Umieść wszystkie składniki w urządzeniu, zaczynając od oleju.

  • 20cl Olej słonecznikowy (lub inny neutralny olej)
  • 80g Aquafaba (sok z puszki z ciecierzycą)
  • 3łyżka Sok z cytryny
  • 75g Musztarda dijon
  • Sól i pieprz

Etap 2 /3

Przykręć ostrza do butelki OTG i przymocuj ją do podstawy. Zblenduj.

Etap 3 /3

Ten wegański majonez można podawać z różnymi potrawami, takimi jak frytki, wegetariańskie burgery, surowe paluszki warzywne (marchew, seler, ogórek), kanapki, sałatki lub jako baza do innych sosów.