WOŁOWINA Z GARA
- Całkowity czas 36 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 26 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
700 g chudej wołowiny
300 g boczku wędzonego
2 cebule
2 średnie marchewki
5 średnich ziemniaków
1.5 l bulionu
200 ml słodkiej śmietany
liście laurowe
ziele angielskie
1 łyżeczka słodkiej papryki
papryki ostrej
1 łyżka carry
sól
pieprz
natka pietruszki
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Warzywa kroimy na duże kawałki. Wołowinę myjemy, kroimy w dużą kostkę. Boczek również kroimy w kostkę.Przygotowujemy bulion
Etap 2 /4
W programie ręcznym ustawiamy średnie smażenie, wrzucamy boczek żeby wytopił się tłuszcz. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę przyprawiona solą i pieprzem wołowinę. Dodajemy cebulę. Chwilę podsmażamy a następnie wlewamy bulion.
Etap 3 /4
Dodajemy pokrojone warzywa, liście laurowe, ziele angielskie. Program ręczny „ niskie ciśnienie” włączmy na 15 min.
Etap 4 /4
Po zagotowaniu dodajemy resztę przypraw oraz śmietanę i chwilę gotujemy. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki.