Tteokbokki (koreańskie kluski ryżowe)
- Całkowity czas 34 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 14 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
400 ml Bulion warzywny
1 łyżka Olej sezamowy
3 łyżka Sos sojowy
2 łyżka Gochujang
1 łyżka Czosnek
1 łyżka Płynny miód
1 łyżka Olej
6 Grzyb shiitake
400 g Tteokbokki
1 Cebulka dymka
Sezam
Akcesoria
Blacha do pieczenia
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przygotuj sos. W misce wymieszaj bulion warzywny, olej sezamowy, sos sojowy, gochujang, posiekaną dymkę i miód.
Etap 2 /4
Umieść formę do pieczenia w OptiGrill przed jego uruchomieniem. Zamknij grill i włącz go. Program manualny zostanie automatycznie wybrany. Wybierz ustawienie koloru pomarańczowego za pomocą przycisku M i naciśnij OK. Po nagrzaniu dodaj olej i grzyby i smaż przez 2 minuty. Następnie dodaj sos.
Etap 3 /4
Opłucz tteokbokki i rozdziel te, które się skleiły. Dodaj tteokbokki do formy z sosem i grzybami i gotuj przez 12 minut.
Etap 4 /4
Podawaj danie posypane posiekaną cebulką dymką i sezamem.