Tradycyjne gofry
- Całkowity czas 53 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 3 min.
Gotowanie - 30 min.
Studzenie
Składniki
12 sztuki
250 g Mąka
1 szczypta Sól
75 g Cukier
1 saszetka Proszek do pieczenia
2 Jajko
25 cl Mleko
1 łyżka Płynna wanilia
100 g Masło
Akcesoria
Płyta do gofrów
Czas przygotowania
Etap 1 /6
W dużej misce wymieszaj mąkę, sól, cukier i proszek do pieczenia.
Etap 2 /6
Dodaj jajka, mleko i wanilię. Dokładnie wymieszaj.
Etap 3 /6
Wlej roztopione masło i mieszaj, aż powstanie gładka masa. Odstaw na 30 minut.
Etap 4 /6
Rozgrzej urządzenie.
Etap 5 /6
Wlej małą chochlę ciasta na środek płyty. Nie przepełniaj, aby ciasto się nie wylało.
Etap 6 /6
Powtarzaj ten krok, aż skończy się ciasto.