Tortilla ziemniaczana
- Całkowity czas 23 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 3 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 sztuki
300 g Ziemniaki
1 łyżka Sól gruboziarnista
4 Jajko
2 szczypta Sól
2 szczypta Czarny pieprz
2 łyżka Mączka z suszonej cebuli
Akcesoria
Płyta do tostów francuskich
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Pokrój ziemniaki w małą kostkę. Wsyp ziemniaki i gruboziarnistą sól do rondla wypełnionego wodą. Ugotuj ziemniaki, ale nie pozwól, żeby zaczęły się rozpadać. Pozostaw do ostygnięcia w zimnej wodzie, odsącz i odstaw.
Etap 2 /6
W misce ubij jajka, sól i pieprz.
Etap 3 /6
Rozgrzej urządzenie.
Etap 4 /6
Wlej połowę jajek na płytę urządzenia, posyp połową ziemniaków i posyp cebulą.
Etap 5 /6
Sprawdź, czy tortille się upiekły, a w razie potrzeby uruchom program ponownie.
Etap 6 /6
Weź szpatułkę i połóż tortillę na talerzu. Podawaj na ciepło.