Szarpana wieprzowina (Pulled pork)
- Całkowity czas 5 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1 kg Szynki wieprzowej
2 Średnie cebule
6 Ząbków czosnku
300 ml Wody
4 łyżka Dobrej jakości ketchupu
2 łyżka Miodu
2 łyżka Musztardy sarepskiej
2 łyżeczka Papryki czerwonej wędzonej
1 łyżeczka Papryki ostrej czerwonej
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj składniki.
Etap 2 /7
Zamarynuj mięso i pozostaw na 6 h (marynata: ketchup, musztarda, miód, papryka). Składniki marynaty oraz mięso umieszczamy w worku strunowym.
Etap 3 /7
Zamarynowane mięso podsmaż z obu stron.
Etap 4 /7
Dodaj cebulę, czosnek oraz wodę.
Etap 5 /7
Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 6 /7
Po ugotowaniu przełóż mięso do brytfanny i rozszarp je widelcem na drobne kawałki.
Etap 7 /7
Mięso przełóż do garnka i wymieszaj z sosem.