Sudański Kebab
- Całkowity czas 35 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 15 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
120 ml Olej
500 g Ziemniaki
160 g Marchew
160 g Cebula
40 g Czosnek
600 g Wątróbka jagnięca i wołowa
1 łyżka Sól
160 g Zielony groszek
3 łyżka Przyprawy: ziele angielskie, czarny pieprz, cynamon
2 szt. Chili
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj składniki.
Etap 2 /7
Pokrój ziemniaki, marchewkę i wątróbkę oraz cebulę w kostkę. Czosnek i chili pokrój w plastry.
Etap 3 /7
Wlej olej do misy razem z marchewką i ziemniakami.
Etap 4 /7
Smaż je do momentu, gdy będą w połowie ugotowane. Dodaj cebulę, czosnek i mieszaj przez 1 minutę. Dodaj wątróbkę, groszek zielony i chili. Mieszaj aż do ugotowania.
Etap 5 /7
Dopraw solą i przyprawami.
Etap 6 /7
Duś przez 10 minut.
Etap 7 /7
Smacznego!