Strogonow
- Całkowity czas 1 godz. 5 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 55 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
1 kg Wołowina
3 Cebula
500 g Pieczarki
8 Ogórki kiszone
2 Papryka czerwona
Mąka
4 Przecier pomidorowy
4 Śmietana 18%
800 ml Woda
3 Olej
Sól, pieprz
Papryka ostra
Liść laurowy
Ziele angielskie
Czas przygotowania
Etap 1 /9
Umyj mięso, pokrój mięso w paski, pokrój cebulę, umyj i pokrój pieczarki "na 4", umyj i pokrój paprykę, pokrój ogórki.
Etap 2 /9
Obtocz mięso w mące.
Etap 3 /9
Wlej olej i dodaj mięso obtoczone mąką.
Etap 4 /9
Smaż, aż mięso się zarumieni.
Etap 5 /9
Dodaj cebulę, paprykę i pieczarki.
Etap 6 /9
Dodaj wodę, przyprawy, ogórki oraz przecier.
Etap 7 /9
Gotuj składniki.
Etap 8 /9
Dodaj śmietanę i zamieszaj.
Etap 9 /9
Smacznego!