Sos holenderski
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
4 żółtka
1 łyżeczka musztarda dijon
1 łyżka sok z cytryny
1 szczypta sos chili
150 g Masło
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Do blendera dodaj żółtka, musztardę, sok z cytryny i sos chili.
Etap 2 /6
Zamknij pokrywkę, a następnie naciśnij przycisk „Pulse” i przytrzymaj go przez kilka sekund.
Etap 3 /6
W mikrofalówce podgrzewaj masło przez około 1 minutę lub dopóki zupełnie się nie rozpuści.
Etap 4 /6
Ustaw wskazany program na jedną minutę i uruchom go.
Etap 5 /6
Wyjmij zatyczkę z pokrywki i stopniowo wlewaj roztopione masło.
Etap 6 /6
Sos holenderski należy trzymać w cieple do chwili podania.