Soffritto - przepisy Cook4Me | Tefal
Jurek Sobieniak
Przepis według Jurek Sobieniak

Soffritto

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 10 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 1 Seler naciowy

  • 2 Pomidory

  • 1 Cebula

  • 2 Marchewki

  • 2 Ząbki czosnku

  • 1 łyżeczka Cukru

  • Sól, pieprz do smaku

  • 6 łyżka Oliwy

  • 2 szczypta Ziaren kopru włoskiego

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Marchewkę, cebulę i czosnek szatkujemy w cienkie plastry, najlepiej na mandolinie lub kroimy nożem. Seler naciowy i pomidory kroimy w kostkę.

Etap 2 /4

Rozpoczynamy smażenie. Dodajemy oliwę i wrzucamy kolejno czosnek, cebulę oraz koper włoski. Składniki smażymy przez 2 minuty, następnie wrzucamy resztę pokrojonych warzyw. Dodajemy cukier, sól i pieprz – mieszamy i smażymy jeszcze przez chwilę.

Etap 3 /4

Gotujemy pod ciśnieniem.

Etap 4 /4

Gotowe warzywa podajemy z ulubionymi dodatkami serami, wędlinami itp.