Soffritto
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
1 Seler naciowy
2 Pomidory
1 Cebula
2 Marchewki
2 Ząbki czosnku
1 łyżeczka Cukru
Sól, pieprz do smaku
6 łyżka Oliwy
2 szczypta Ziaren kopru włoskiego
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Marchewkę, cebulę i czosnek szatkujemy w cienkie plastry, najlepiej na mandolinie lub kroimy nożem. Seler naciowy i pomidory kroimy w kostkę.
Etap 2 /4
Rozpoczynamy smażenie. Dodajemy oliwę i wrzucamy kolejno czosnek, cebulę oraz koper włoski. Składniki smażymy przez 2 minuty, następnie wrzucamy resztę pokrojonych warzyw. Dodajemy cukier, sól i pieprz – mieszamy i smażymy jeszcze przez chwilę.
Etap 3 /4
Gotujemy pod ciśnieniem.
Etap 4 /4
Gotowe warzywa podajemy z ulubionymi dodatkami serami, wędlinami itp.