Sernik malinowo-imbirowy
- Całkowity czas 2 godz. 28 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 18 min.
Gotowanie - 2 godz.
Studzenie
Kompatybilne urządzenia (2)
Składniki
3 porcje
Ciasto biszkoptowe Speculoos®:
180 g Masło
150 g Mąka
150 g Cukier trzcinowy
375 g Biszkopty Speculoos®:
Śmietana
750 g Serek świeży
3 łyżeczka Ekstrakt waniliowy
360 g Cukier
510 ml Śmietana kremówka 30%
6 Żelatyna
6 Świeży imbir
3 Malina
Akcesoria
Forma na 6 muffinek
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Wybierz program do roztopienia masła w nieprzywierającej formie na określony czas.
Etap 2 /4
Zmiksuj ciasteczka Speculoos® i zmieszaj w misce uzyskany proszek z cukrem, mąką i rozpuszczonym masłem.
Etap 3 /4
Rozdziel ciasto między wgłębienia, uformuj. Uruchom program na podany czas. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje.
Etap 4 /4
Przygotuj krem: Umieść płatki żelatyny w zimnej wodzie, aby je namoczyć. Podgrzej 2 łyżki stołowe śmietany i dodaj żelatynę. Ubij pozostałą śmietanę, na koniec dodaj żelatynę i ponownie ubijaj. W misie do mieszania zmieszaj ser twarogowy, cukier, ekstrakt waniliowy i starty imbir. Następnie wymieszaj z bitą śmietaną. Rozdziel krem i dodaj maliny. Schłodź przez co najmniej 2 godziny.