Serce Pavlova
- Całkowity czas 1 godz. 55 min.
- 25 min.
Czas przygotowania - 1 godz. 30 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
3 porcje
Beza:
3 Białka
165 g Cukier
1 łyżeczka Biały ocet
Krem chantilly z mascarpone:
375 g Mascarpone
180 ml Śmietana kremówka 30%
45 g Cukier puder
3 łyżka Sos malinowy
2 Wanilia
kilka malin do dekoracji
Akcesoria
Nieprzywierająca forma
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Aby zrobić serca bezowe, ubijaj białka aż stwardnieją. Stopniowo, po każdej porcji ubijając przez 30 sekund, dodawaj cukier. Ubijaj masę przez kolejne 6 minut, aż stanie się gęsta i błyszcząca. Dodaj ocet i ubijaj przez 2 minuty.
Etap 2 /6
Wytnij kawałek papieru do pieczenia pasujący do formy i włóż go do na spód. Za pomocą rękawa cukierniczego z rurką wykonaj 6 bezowych serc na każdą porcję.
Etap 3 /6
Uruchom program na podany czas. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje.
Etap 4 /6
Aby zrobić bitą śmietanę, włóż wszystkie składniki do miski miksera. Przy użyciu trzepaczki, ubić je razem, aby zrobić z nich bitą śmietanę.
Etap 5 /6
Po ostygnięciu bez, napełnij je bitą śmietaną za pomocą rękawa cukierniczego z rurką.
Etap 6 /6
Podawaj z dodatkiem kilku malin.