Schab miodowo-musztardowy - przepisy Cook4Me | Tefal
Przepis według Domek z czerwonym dachem

Schab miodowo-musztardowy

Review 1 star (average)

1/5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 27 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    12 min.
  • Studzenie
    1 godz.

Składniki

4 osób

  • 750 g Schabu

  • 4 łyżeczka Musztardy

  • 4 łyżka Oliwy z oliwek

  • 2 łyżka Miodu

  • 1 łyżeczka Papryki wędzonej

  • 0.5 łyżeczka Soli

  • 0.5 łyżeczka Pieprzu

Akcesoria

  • Extra Crisp
    Extra Crisp

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Schab umyj, osusz i podziel na plastry o grubości 1,5 cm.

  • 750g Schabu

Etap 2 /3

Przygotuj marynatę z oliwy z oliwek, pieprzu, soli, musztardy, miodu oraz papryki wędzonej i umieść w niej schab. Odstaw na przynajmniej jedną godzinę do lodówki.

  • 750g Schabu
  • 4łyżeczka Musztardy
  • 4łyżka Oliwy z oliwek
  • 2łyżka Miodu
  • 1łyżeczka Papryki wędzonej
  • 0.5łyżeczka Soli
  • 0.5łyżeczka Pieprzu

Etap 3 /3

Umieść schab pokryty marynatą w misie Cook4me, a następnie nałóż pokrywę ExtraCrisp i ustaw program na 200 stopni i czas 12 minut. W połowie pieczenia - przewróć schab na drugą stronę. Smacznego.

  • Extra Crisp