Rolady wołowe
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
350 g Wołowiny
100 g Boczku wędzonego w plastrach
4 Małe ogórki kiszone
2 Cebule
2 łyżka Mąki orkiszowej
100 ml Wytrawnego czerwonego wina
30 g Musztardy francuskiej
300 ml Soku pomidorowego
30 ml Sosu sojowego
3 Marchewki
3 Liście laurowe
3 Ziela angielskie
15 ml Smalcu
Pieprz świeżo mielony
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj składniki. Mięso umyj i pokrój w 3 plastry. Każdy plaster rozbij cienko tłuczkiem. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Marchew obierz i pokrój w mniejsze kawałki. Ogórki pokój na ćwiartki.
Etap 2 /7
Plastry mięsa oprósz pieprzem i posmaruj musztardą francuską. Wyłóż plastry boczku, kiszonego ogórka, cebulę i zwiń mięso w rulon. Gotowe rulony obtocz w odrobinie mąki.
Etap 3 /7
Gotowe roladki smaż na smalcu około 2 minuty z każdej strony.
Etap 4 /7
Ściągnij roladki i na tym samym tłuszczu podsmaż pozostałą cebulę, marchew, ziele angielskie i liść laurowy.
Etap 5 /7
Przełóż roladki z powrotem na usmażone warzywa (możesz je wcześniej dodatkowo spiąć wykałaczkami). Dodaj sos sojowy, sok pomidorowy oraz wino. Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 6 /7
Roladki wyjmij na talerz. Wyjmij też liść laurowy i ziele, a sos zmiksuj na gładko.
Etap 7 /7
Roladki podawaj z sosem oraz surówką i keto kluskami.