Rolady wołowe - przepisy Cook4Me | Tefal
Karo Łukasiewicz (@mniamam)
Przepis według Karo Łukasiewicz (@mniamam)

Rolady wołowe

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 15 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 osób

  • 350 g Wołowiny

  • 100 g Boczku wędzonego w plastrach

  • 4 Małe ogórki kiszone

  • 2 Cebule

  • 2 łyżka Mąki orkiszowej

  • 100 ml Wytrawnego czerwonego wina

  • 30 g Musztardy francuskiej

  • 300 ml Soku pomidorowego

  • 30 ml Sosu sojowego

  • 3 Marchewki

  • 3 Liście laurowe

  • 3 Ziela angielskie

  • 15 ml Smalcu

  • Pieprz świeżo mielony

Czas przygotowania

Etap 1 /7

Przygotuj składniki. Mięso umyj i pokrój w 3 plastry. Każdy plaster rozbij cienko tłuczkiem. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Marchew obierz i pokrój w mniejsze kawałki. Ogórki pokój na ćwiartki.

Etap 2 /7

Plastry mięsa oprósz pieprzem i posmaruj musztardą francuską. Wyłóż plastry boczku, kiszonego ogórka, cebulę i zwiń mięso w rulon. Gotowe rulony obtocz w odrobinie mąki.

Etap 3 /7

Gotowe roladki smaż na smalcu około 2 minuty z każdej strony.

Etap 4 /7

Ściągnij roladki i na tym samym tłuszczu podsmaż pozostałą cebulę, marchew, ziele angielskie i liść laurowy.

Etap 5 /7

Przełóż roladki z powrotem na usmażone warzywa (możesz je wcześniej dodatkowo spiąć wykałaczkami). Dodaj sos sojowy, sok pomidorowy oraz wino. Gotuj pod ciśnieniem.

Etap 6 /7

Roladki wyjmij na talerz. Wyjmij też liść laurowy i ziele, a sos zmiksuj na gładko.

Etap 7 /7

Roladki podawaj z sosem oraz surówką i keto kluskami.