Pudding ryżowy z pigwą i jabłkiem
- Całkowity czas 35 min.
- 25 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
500 ml Mleko pełne
120 g Ryż okrągły, ugotowany w szybkowarze przez 5 minut i odcedzony
30 g Cukier
1 szczypta Wanilia w proszku
2 Pigwy, obrane i pokrojone na ćwiartki
2 Jabłka, obrane i pokrojone na ćwiartki
20 g Cukier
100 ml Woda
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki.
Etap 2 /5
Przełóż ryż do misy i wlej mleko, cukier oraz wanilię. Gotuj na wolnym ogniu, aż uzyskasz pożądaną konsystencję.
Etap 3 /5
Po ugotowaniu odstaw. Umyj misę, następnie dodaj owoce, cukier i wodę.
Etap 4 /5
Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 5 /5
Po ugotowaniu zmiksuj. Odstaw do ostygnięcia i podawaj z puddingiem ryżowym.