Pudding pistacjowy
- Całkowity czas 5 godz. 20 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 1 godz. 10 min.
Gotowanie - 4 godz.
Studzenie
Składniki
1 porcja
1 l Całe mleko
40 g Pasta pistacjowa
7 Żółtka
115 g Cukier drobny
35 g Przycięte pistacje
Czas przygotowania
Etap 1 /6
W rondelku delikatnie podgrzej mleko z pastą pistacjową. Regularnie mieszaj trzepaczką, aż się rozpuści. Wyłącz ogrzewanie i pozostaw do ostygnięcia.
Etap 2 /6
W misce ubij żółtka z cukrem.
Etap 3 /6
Gdy mleko będzie letnie, odcedź je, a następnie stopniowo wlewaj do masy, cały czas mieszając (uważaj, aby nie ubijać, aby nie utworzyła się piana, która będzie trudna do odtłuszczenia).
Etap 4 /6
Rozdzieli mieszaninę pomiędzy szklane słoiki. Włóż nieprzywierającą formę do pieczenia do Cake Factory Infinity, a następnie umieść w niej słoiki. Uruchom program na wskazany czas. Powtórz poprzednie kroki, aby przygotować kolejne partie.
Etap 5 /6
Pozostaw do ostygnięcia. Nałóż pokrywki na słoiki i odstaw w chłodne miejsce na co najmniej 8 godzin przed podaniem.
Etap 6 /6
Przed podaniem udekoruj pokruszonymi pistacjami.