Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Pudding pistacjowy

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 5 godz. 20 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    1 godz. 10 min.
  • Studzenie
    4 godz.

Składniki

1 porcja

  • 1 l Całe mleko

  • 40 g Pasta pistacjowa

  • 7 Żółtka

  • 115 g Cukier drobny

  • 35 g Przycięte pistacje

Czas przygotowania

Etap 1 /6

W rondelku delikatnie podgrzej mleko z pastą pistacjową. Regularnie mieszaj trzepaczką, aż się rozpuści. Wyłącz ogrzewanie i pozostaw do ostygnięcia.

  • 1l Całe mleko
  • 40g Pasta pistacjowa

Etap 2 /6

W misce ubij żółtka z cukrem.

  • 7 Żółtka
  • 115g Cukier drobny

Etap 3 /6

Gdy mleko będzie letnie, odcedź je, a następnie stopniowo wlewaj do masy, cały czas mieszając (uważaj, aby nie ubijać, aby nie utworzyła się piana, która będzie trudna do odtłuszczenia).

Etap 4 /6

Rozdzieli mieszaninę pomiędzy szklane słoiki. Włóż nieprzywierającą formę do pieczenia do Cake Factory Infinity, a następnie umieść w niej słoiki. Uruchom program na wskazany czas. Powtórz poprzednie kroki, aby przygotować kolejne partie.

Etap 5 /6

Pozostaw do ostygnięcia. Nałóż pokrywki na słoiki i odstaw w chłodne miejsce na co najmniej 8 godzin przed podaniem.

  • 35g Przycięte pistacje

Etap 6 /6

Przed podaniem udekoruj pokruszonymi pistacjami.