Pudding czekoladowo-cynamonowy - przepisy Cake Factory | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Pudding czekoladowo-cynamonowy

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 5 godz. 20 min.
  • Czas przygotowania
    10 min.
  • Gotowanie
    1 godz. 10 min.
  • Studzenie
    4 godz.

Składniki

1 porcja

  • 850 ml Mleko

  • 1 łyżeczka Cynamon

  • 3 Jajko

  • 7 Żółtko

  • 100 g Cukier

  • 220 g Czekolada

Akcesoria

  • Nieprzywierająca forma
    Nieprzywierająca forma

Czas przygotowania

Etap 1 /5

W rondelku delikatnie podgrzej mleko z cynamonem.

  • 850ml Mleko
  • 1łyżeczka Cynamon

Etap 2 /5

W misce utrzyj jajka i żółtka z cukrem.

  • 3 Jajko
  • 7 Żółtko
  • 100g Cukier

Etap 3 /5

Gdy mleko się zagotuje, wyłącz ogień i dodaj połamaną na kawałki czekoladę. Pozwól, aby czekolada się rozpuściła, delikatnie mieszając, do uzyskania gładkiej masy. Wlej jajka i podziel mieszaninę pomiędzy szklane słoiczki. Włóż nieprzywierającą formę do pieczenia do Cake Factory, a następnie umieść w niej słoiczki. Uruchom program P5 na 1 godzinę i 10 minut.

  • 220g Czekolada

Etap 4 /5

Pozostaw do ostygnięcia. Nałóż pokrywki na słoiczki i odstaw w chłodne miejsce na co najmniej 8 godzin przed podaniem.

Etap 5 /5

Podawaj posypane odrobiną startej czekolady.