Pudding czekoladowo-cynamonowy
- Całkowity czas 5 godz. 20 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 1 godz. 10 min.
Gotowanie - 4 godz.
Studzenie
Składniki
1 porcja
850 ml Mleko
1 łyżeczka Cynamon
3 Jajko
7 Żółtko
100 g Cukier
220 g Czekolada
Akcesoria
Nieprzywierająca forma
Czas przygotowania
Etap 1 /5
W rondelku delikatnie podgrzej mleko z cynamonem.
Etap 2 /5
W misce utrzyj jajka i żółtka z cukrem.
Etap 3 /5
Gdy mleko się zagotuje, wyłącz ogień i dodaj połamaną na kawałki czekoladę. Pozwól, aby czekolada się rozpuściła, delikatnie mieszając, do uzyskania gładkiej masy. Wlej jajka i podziel mieszaninę pomiędzy szklane słoiczki. Włóż nieprzywierającą formę do pieczenia do Cake Factory, a następnie umieść w niej słoiczki. Uruchom program P5 na 1 godzinę i 10 minut.
Etap 4 /5
Pozostaw do ostygnięcia. Nałóż pokrywki na słoiczki i odstaw w chłodne miejsce na co najmniej 8 godzin przed podaniem.
Etap 5 /5
Podawaj posypane odrobiną startej czekolady.