Pomidorowy gulasz wołowy z tymiankiem i marchewką
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
400 g Wołowiny na gulasz
1 Marchewka
1 Pietruszka
0.5 Pora
3 Ząbki czosnku
1 Biała cebula
2 łyżka Oliwy
1 łyżeczka Rozmarynu, tymianku, wędzonej papryki, ostrej papryki
2 Liście laurowe
400 g Passaty pomidorowej
250 ml Bulionu/wody
1 łyżeczka Cukru
Sól i pieprz
1 łyżka Koncentratu pomidorowego
Do podania: kwaśna śmietana
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Marchewkę i pietruszkę pokrój w drobną kostkę. Pora i cebulę posiekaj. Wołowinę pokrój w małą kostkę.
Etap 2 /5
W Cook4me włącz mocne podsmażanie. Do rozgrzanego urządzenia wlej oliwę. Dodaj mięso i podsmażaj je przez 3 minuty, a następnie odłóż je na bok.
Etap 3 /5
Do urządzenia włóż masło, dodaj cebulę oraz pora i smaż 2 minuty. Dodaj czosnek i smaż 1 minutę. Dodaj przyprawy i smaż 30 s.
Etap 4 /5
Wlej pomidory i bulion, dodaj koncentrat, sól, cukier, liście laurowe oraz warzywa i mięso. Gotuj pod wysokim ciśnieniem przez 35 minut.
Etap 5 /5
Gotowy gulasz wołowy zjedz z kleksem śmietany oraz grzankami lub ziemniakami.