Pomarańczowy creme brulee w miseczkach ze skórki
- Całkowity czas 58 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 28 min.
Gotowanie - 15 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
3 Ekologiczna pomarańcza na sok
3 Jajka
75 g Drobny cukier
75 g Śmietanka
1.5 łyżka Woda z kwiatów pomarańczy
6 łyżka Brązowy cukier
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przekrój pomarańcze na pół. Sprawdź, czy połówki stoją prosto na desce do krojenia. Jeśli nie, odetnij trochę skórki na spodzie, aby utworzyć płaską powierzchnię. Wyciśnij sok z pomarańczy i zachowaj skórkę.
Etap 2 /5
W misce ubijaj jajka i cukier, aż masa stanie się biała i spieniona. Dodaj sok pomarańczowy, śmietankę i wodę z kwiatów pomarańczy. Dokładnie wymieszaj.
Etap 3 /5
Umieść skórki na płycie w urządzeniu, a następnie wlej masę do każdej wydrążonej pomarańczy. Rozpocznij pieczenie.
Etap 4 /5
Po upieczeniu pozostaw pomarańcze na płycie i poczekaj, aż ostygną, a następnie posyp je brązowym cukrem. Uruchom program, aby skarmelizować cukier.
Etap 5 /5
Dostosuj czas w taki sposób, aby uzyskać preferowany kolor.