Pizza margherita
- Całkowity czas 22 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 12 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 osoba
0.5 Pomidor
75 g Mozzarella
1 łyżka Sos pomidorowy
1 1 ciasto na pizzę
1 łyżka Tarty parmezan
1 łyżka Oliwa z oliwek
Kilka listków bazylii
Sól i pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Umyj i pokrój pomidory. Pokrój ser mozzarella na plasterki. Dopraw sos pomidorowy solą i pieprzem. Wysmaruj olejem standardową blachę do pieczenia i rozłóż na niej ciasto na pizzę.
Etap 2 /4
Rozsmaruj sos pomidorowy na całym cieście, pozostawiając obwódkę bez sosu. Ułóż plasterki pomidora – powinny lekko na siebie nachodzić. Na wierzchu ułóż plasterki sera mozarella. Posyp parmezanem. Skrop oliwą z oliwek.
Etap 3 /4
Rozpocznij pieczenie.
Etap 4 /4
Ozdób kilkoma listkami bazylii. Podawaj natychmiast z sałatką z rukoli skropioną oliwą z oliwek i octem balsamicznym.