Pierniczki
- Całkowity czas 1 godz.
- 15 min.
Czas przygotowania - 30 min.
Gotowanie - 15 min.
Studzenie
Składniki
3 porcje
480 g Mąka
1 łyżeczka Proszek do pieczenia
3 łyżeczka Przyprawy piernikowe
180 ml Mleko
510 g Płynny miód
120 g Cukier Demerara
180 g Masło
6 Sól
Akcesoria
Forma na 6 ciasteczek
Czas przygotowania
Etap 1 /5
W dużej misie wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, przyprawy i sól.
Etap 2 /5
W rondlu podgrzej mleko, miód i nierafinowany brązowy cukier. Zdejmij z ognia, dodaj masło w małych kawałkach i wymieszaj. Wlej masę do dużej misy.
Etap 3 /5
Rozdziel masę równo do foremek, a następnie umieść je w Cake Factory.
Etap 4 /5
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne partie.
Etap 5 /5
Wyjmij małe pierniczki z form i włóż je do plastikowej torebki, aby ostygły jednocześnie zatrzymując wilgoć.