Pieczone jabłka
- Całkowity czas 35 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
70 g Płatki owsiane
70 g Sułtanki
50 g Cukier brązowy
70 g Orzech włoski
1 łyżeczka Cynamon
70 g Masło
8 Jabłko
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Wsyp do miski owies, rodzynki, brązowy cukier, orzechy i cynamon, a następnie wymieszaj. Wlej roztopione masło i mieszaj, aż powstanie jednorodna masa. Odstaw na bok.
Etap 2 /5
Weź nóż i odetnij wierzchnią część jabłek o grubości 2 cm. Odłóż na bok. Weź wykrawacz do melona lub łyżeczkę i usuń nasiona. Delikatnie usuń gniazda nasienne, aby zrobić miejsce na nadzienie. Wypełnij jabłka owsianą masą. Przykryj odciętymi wierzchnimi częściami.
Etap 3 /5
Place the apples in the appliance fitted with the plate. Start the cooking process.
Etap 4 /5
Upewnij się, że jabłka są dobrze upieczone, a w razie potrzeby dopiecz. Czas pieczenia może się różnić w zależności od wielkości i jakości jabłek.
Etap 5 /5
Podawaj na ciepło.