Pieczona cukinia
- Całkowity czas 28 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 13 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
1.5 kg Cukinia
45 g Oliwa z oliwek
3 łyżeczka Tymianek
Sól, pieprz
3 szczypta Płatki chilli
1.5 Cytryna
90 g Parmezan
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Umyj cukinie i odetnij końce. Pokrój na plasterki o grubości 5 mm. W dużym naczyniu wymieszaj plasterki cukinii z olejem i tymiankiem. Dopraw solą i pieprzem.
Etap 2 /4
Cukinie włóż do urządzenia wyposażonego w talerz. Rozpocznij proces gotowania.
Etap 3 /4
Podczas smażenia kilka razy przemieszaj cukinię.
Etap 4 /4
Przed podaniem udekoruj sokiem z cytryny, startym parmezanem i płatkami chili. Aby uzyskać pełny posiłek, podawaj na przykład z klopsikami z kurczaka.