Panini z tuńczykiem i curry
- Całkowity czas 13 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 3 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 sztuki
4 Bułka na panini
140 g Tuńczyk
3 łyżka Majonez
0.5 łyżeczka Przyprawa curry
1 Czerwona cebula
1 Pomidor
Sól i pieprz
Tarty ser
Masło lub oliwa z oliwek
Akcesoria
Płyta do panini
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przekrój bułki poziomo na pół i otwórz je. Posmaruj zewnętrzną stronę każdej połówki roztopionym masłem lub oliwą z oliwek.
Etap 2 /7
Odsącz tuńczyka, wrzuć do miski i rozgnieć widelcem. Dodaj majonez i curry. Mieszaj, aż konsystencja będzie gładka.
Etap 3 /7
Dodaj drobno posiekaną czerwoną cebulę.
Etap 4 /7
Rozsmaruj całą pastę na dolnych połówkach bułek.
Etap 5 /7
Połóż plasterki pomidora na paście z tuńczyka. Posyp ulubionym tartym serem. Przykryj wszystko górnymi połówkami.
Etap 6 /7
Rozgrzej urządzenie.
Etap 7 /7
Umieść panini w urządzeniu.