Panierowany kalafior
- Całkowity czas 5 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 porcje
500 g Kalafiora
2 Jajka
7 łyżka Mąki z ciecierzycy
0.5 łyżeczka Soli
Akcesoria
Extra Crisp
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Umyj kalafiora, podziel go na różdżki i zanurz w jajku. Mąkę z solą wymieszaj w oddzielnej misce, do której następnie przekładaj zanurzone w jajku cząstki kalafiora.
Etap 2 /3
Przełóż różdżki kalafiora obtoczone w jajku i mące do misy COOK4ME. Przygotuj pokrywę EXTRA CRISP i ustaw ją na urządzeniu. Wybierz program nr 3 - AIR FRY. Zamieszaj kalafior w połowie cyklu. Jeśli wolisz bardziej miękkie warzywa - możesz podgotować lekko kalafior zanim przystąpisz do panierowania.
Etap 3 /3
Przełóż kalafior na talerz i podawaj z ulubionym sosem. Smacznego!