Panierowany kalafior - przepisy Cook4Me | Tefal
Przepis według Domek z czerwonym dachem

Panierowany kalafior

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 5 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

2 porcje

  • 500 g Kalafiora

  • 2 Jajka

  • 7 łyżka Mąki z ciecierzycy

  • 0.5 łyżeczka Soli

Akcesoria

  • Extra Crisp
    Extra Crisp

Czas przygotowania

Etap 1 /3

Umyj kalafiora, podziel go na różdżki i zanurz w jajku. Mąkę z solą wymieszaj w oddzielnej misce, do której następnie przekładaj zanurzone w jajku cząstki kalafiora.

  • 500g Kalafiora
  • 2 Jajka
  • 7łyżka Mąki z ciecierzycy
  • 0.5łyżeczka Soli

Etap 2 /3

Przełóż różdżki kalafiora obtoczone w jajku i mące do misy COOK4ME. Przygotuj pokrywę EXTRA CRISP i ustaw ją na urządzeniu. Wybierz program nr 3 - AIR FRY. Zamieszaj kalafior w połowie cyklu. Jeśli wolisz bardziej miękkie warzywa - możesz podgotować lekko kalafior zanim przystąpisz do panierowania.

  • 500g Kalafiora
  • Extra Crisp

Etap 3 /3

Przełóż kalafior na talerz i podawaj z ulubionym sosem. Smacznego!