Paluszki rybne
- Całkowity czas 28 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 8 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
4 Grzbiety morszczuka
60 g Mąka
Sól i pieprz
2 Jajka
100 g Bułka tarta
2 łyżka Oliwa z oliwek
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Pokrój grzbiety ryb w paluszki.
Etap 2 /5
Przygotuj trzy talerze na panierkę: na pierwszy wsyp mąkę doprawioną solą i pieprzem. Na drugim ubij jajka. Na trzeci wsyp bułkę tartą. Obtocz paluszki w mące, strząśnij nadmiar, następnie zanurz w ubitym jajku i obtocz w bułce tartej.
Etap 3 /5
Umieść połowę paluszków rybnych w urządzeniu, na płycie, ale pamiętaj: nie powinny one nachodzić na siebie. Skrop oliwą z oliwek. Rozpocznij pieczenie.
Etap 4 /5
Przygotuj drugą porcję.
Etap 5 /5
W połowie pieczenia obróć paluszki.