Paluszki rybne - przepisy Easy Fry Max | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Paluszki rybne

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 28 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    8 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 4 Grzbiety morszczuka

  • 60 g Mąka

  • Sól i pieprz

  • 2 Jajka

  • 100 g Bułka tarta

  • 2 łyżka Oliwa z oliwek

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Pokrój grzbiety ryb w paluszki.

  • 4 Grzbiety morszczuka

Etap 2 /5

Przygotuj trzy talerze na panierkę: na pierwszy wsyp mąkę doprawioną solą i pieprzem. Na drugim ubij jajka. Na trzeci wsyp bułkę tartą. Obtocz paluszki w mące, strząśnij nadmiar, następnie zanurz w ubitym jajku i obtocz w bułce tartej.

  • 60g Mąka
  • Sól i pieprz
  • 2 Jajka
  • 100g Bułka tarta

Etap 3 /5

Umieść połowę paluszków rybnych w urządzeniu, na płycie, ale pamiętaj: nie powinny one nachodzić na siebie. Skrop oliwą z oliwek. Rozpocznij pieczenie.

  • 2łyżka Oliwa z oliwek

Etap 4 /5

Przygotuj drugą porcję.

Etap 5 /5

W połowie pieczenia obróć paluszki.

Podobne przepisy

Tefal
Tefal
20 min.

Paluszki rybne

Review 5 stars (average)

Paluszki rybne - przepisy Easy Fry Max | Tefal
Paluszki rybne