Pączki z cytryną i makiem
- Całkowity czas 13 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 3 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
9 sztuki
2 Żółtko
50 g Drobny cukier
1 sok Skórka z cytryny
60 g Masło
2 cl Mleko
2 cl Sok z cytryny
120 g Mąka pszenna
1 łyżeczka Proszek do pieczenia
1 łyżeczka Ziarna maku
Akcesoria
Płyta do donutów
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Ubijaj żółtka z cukrem i skórką, aż masa stanie się biała i spieniona.
Etap 2 /6
Wrzuć masło, wlej mleko i sok z cytryny. Wymieszaj szpatułką. Wsyp mąkę, proszek do pieczenia i mak. Mieszaj, aż masa będzie gładka.
Etap 3 /6
Rozgrzej urządzenie.
Etap 4 /6
Za pomocą rękawa cukierniczego napełnij foremki do trzech czwartych objętości.
Etap 5 /6
Sprawdź, czy pączki się upiekły, a w razie potrzeby uruchom program ponownie.
Etap 6 /6
Natychmiast wyjmij i pozostaw do ostygnięcia na ruszcie.