Ośmiornica po galicyjsku
- Całkowity czas 1 godz. 40 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 1 godz.
Studzenie
Składniki
4 osób
2 łyżka Ocet winny sherry
4 łyżka Oliwa z oliwek
1 łyżeczka Papryka mielona
Sól, pieprz
800 g Ośmiornica
1 l Woda
2 łyżka Ocet jabłkowy
1 liść Liść laurowy
1 łyżka Pieprz czarny ziarnisty
1 łyżka Sól gruboziarnista
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki.
Etap 2 /5
Przygotuj sos: w naczyniu wymieszaj ocet sherry, oliwę, paprykę, sól i pieprz.
Etap 3 /5
Umieść ośmiornicę w misie Cook4me. Wlej wodę, ocet jabłkowy, liść laurowy, ziarna pieprzu i grubą sól.
Etap 4 /5
Gotowanie pod ciśnieniem.
Etap 5 /5
Ośmiornicę ostudź i pokrój w cienkie plasterki. Dopraw sosem.