Ośmiornica po galicyjsku - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Ośmiornica po galicyjsku

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 40 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    20 min.
  • Studzenie
    1 godz.

Składniki

4 osób

  • 2 łyżka Ocet winny sherry

  • 4 łyżka Oliwa z oliwek

  • 1 łyżeczka Papryka mielona

  • Sól, pieprz

  • 800 g Ośmiornica

  • 1 l Woda

  • 2 łyżka Ocet jabłkowy

  • 1 liść Liść laurowy

  • 1 łyżka Pieprz czarny ziarnisty

  • 1 łyżka Sól gruboziarnista

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Przygotuj składniki.

  • 2łyżka Ocet winny sherry
  • 4łyżka Oliwa z oliwek
  • 1łyżeczka Papryka mielona
  • Sól, pieprz
  • 800g Ośmiornica
  • 1l Woda
  • 2łyżka Ocet jabłkowy
  • 1liść Liść laurowy
  • 1łyżka Pieprz czarny ziarnisty
  • 1łyżka Sól gruboziarnista

Etap 2 /5

Przygotuj sos: w naczyniu wymieszaj ocet sherry, oliwę, paprykę, sól i pieprz.

  • 2łyżka Ocet winny sherry
  • 4łyżka Oliwa z oliwek
  • 1łyżeczka Papryka mielona
  • Sól, pieprz

Etap 3 /5

Umieść ośmiornicę w misie Cook4me. Wlej wodę, ocet jabłkowy, liść laurowy, ziarna pieprzu i grubą sól.

  • 800g Ośmiornica
  • 1l Woda
  • 2łyżka Ocet jabłkowy
  • 1liść Liść laurowy
  • 1łyżka Pieprz czarny ziarnisty
  • 1łyżka Sól gruboziarnista

Etap 4 /5

Gotowanie pod ciśnieniem.

Etap 5 /5

Ośmiornicę ostudź i pokrój w cienkie plasterki. Dopraw sosem.

Podobne przepisy

Tefal
Tefal
40 min.

Ośmiornica po cypryjsku

ratings.NaN

Ośmiornica po galicyjsku - przepisy Cook4Me | Tefal
Ośmiornica po cypryjsku