*Iced matcha latte - przepisy Blend up | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

*Iced matcha latte

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 6 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    1 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

1 osoba

  • 100 g Kostki lodu

  • 10 g Orzechy nerkowca

  • 20 cl Woda

  • 2 Daktyle medjool bez pestek

  • 1 łyżeczka Herbata matcha

  • Kilka świeżych liści mięty

Akcesoria

  • Butelka 400 mL
    Butelka 400 mL
  • Butelka 700 mL
    Butelka 700 mL

Czas przygotowania

Etap 1 /4

Przygotuj składniki.

  • 100g Kostki lodu
  • 10g Orzechy nerkowca
  • 20cl Woda
  • 2 Daktyle medjool bez pestek
  • 1łyżeczka Herbata matcha
  • liść Kilka świeżych liści mięty

Etap 2 /4

Wrzuć wszystkie składniki do urządzenia, zaczynając od kostek lodu. Zachowaj miętę do dekoracji.

  • 100g Kostki lodu
  • 10g Orzechy nerkowca
  • 20cl Woda
  • 2 Daktyle medjool bez pestek
  • 1łyżeczka Herbata matcha

Etap 3 /4

Przykręć ostrza do butelki OTG i przymocuj ją do podstawy. Zblenduj.

Etap 4 /4

Przelej wszystko do szklanek. Podawaj od razu. Przyłóż miętą.

  • liść Kilka świeżych liści mięty