Moudardara
- Całkowity czas 27 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 17 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
35 ml Oliwa z oliwek
150 g Cebula
200 g Zielona soczewica
80 g Amerykański ryż
535 ml Woda
8 g Sól
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj składniki.
Etap 2 /7
Pokrój cebulę. Umyj soczewicę i ryż. Soczewicę namocz na 1 godzinę w gorącej wodzie.
Etap 3 /7
Wlej olej z cebulą na patelnię.
Etap 4 /7
Smaż i mieszaj, aż będzie jasnobrązowa.
Etap 5 /7
Dodaj soczewicę, ryż i sól, a następnie wymieszaj. Następnie dodaj gorącą wodę.
Etap 6 /7
Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 7 /7
Podawaj ze smażoną cebulą na wierzchu. Smacznego!