Mini serniczki cytrynowo-pistacjowe
- Całkowity czas 35 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 porcje
250 g Skyru
1 Jajko
3 łyżka Erytrytolu
4 łyżeczka Kremu pistacjowego 100%
0.5 Opakowania budyniu waniliowego bez cukru
1 łyżka Orzechów pistacjowych
1 łyżeczka Ekstraktu z wanilii
1 łyżeczka Skórki z cytryny
Akcesoria
Extra Crisp
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Jajko, skyr, budyń, ekstrakt waniliowy, skórkę z cytryny i erytrytol wymieszaj na gładką masę (nie mieszaj zbyt długo, a jedynie do połączenia się składników). Przełóż masę do dwóch małych kokilek wysmarowanych masłem (nie powinny być bardziej zapełnione niż do połowy objętości).
Etap 3 /6
Wyłóż dno misy Cook4me papierem do pieczenia.
Etap 4 /6
Wstaw naczynia żaroodporne do misy urządzenia, nałóż nakładkę Extra Crisp i ustaw czas pieczenia na 20 min oraz 160°C, po czym naciśnij Start. W międzyczasie posiekaj pistacje na drobne kawałki.
Etap 5 /6
Gotowy sernik, po ostudzeniu, udekoruj pozostałym kremem pistacjowym i posyp posiekanymi pistacjami.
Etap 6 /6
Gotowe!