Mini ciastka gruszkowo-czekoladowe
- Całkowity czas 1 godz. 37 min.
- 17 min.
Czas przygotowania - 1 godz. 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 porcje
120 g Masło
60 g Gorzka czekolada
14 g Kakao w proszku
2 g Łyżka soli
180 g Cukier trzcinowy
140 g Mąka
4 g Proszek do pieczenia
120 g Jajka
60 g Mleko pełnotłuste
20 g Miód
80 g Chipsy o smaku mlecznej czekolady
12 Małe gruszki
2000 g Woda
500 g Cukier
2 Wanilia
2 Cytryny
Akcesoria
Forma na 6 ciasteczek
Czas przygotowania
Etap 1 /6
W garnku zagotuj wodę z cukrem, rozciętym strąkiem wanilii i sokiem z cytryny.
Etap 2 /6
Obierz gruszki i wydrąż spód, zachowując ogonek owocu, a następnie nasącz w syropie przez 30 minut.
Etap 3 /6
Pokrój masło na małe kawałki i roztop je z czekoladą w nieprzywierającej foremce zgodnie z programem i podanym czasem. Wyjmij z formy i włóż do naczynia.
Etap 4 /6
Za pomocą drewnianej łyżki dodaj cukier, kakao w proszku, mąkę i proszek do pieczenia. Dobrze wymieszaj, następnie dodaj jajka, mleko i miód, a na koniec wiórki czekoladowe.
Etap 5 /6
Do każdego wgłębienia włóż łyżkę stołową masy a na środku wciśnij ugotowaną gruszkę.
Etap 6 /6
Uruchom program na podany czas. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje.