Maxi brookie
- Całkowity czas 50 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 40 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
Brownie:
100 g Gorzka czekolada
125 g Masło
2 Jajka
60 g Cukier trzcinowy
140 g Mąka
1 łyżka Kakao w proszku
40 g Orzech pekanowy
Ciasteczka:
10 g Cukier trzcinowy
25 g Zmiękczone masło
10 g Ubite jajka
35 g Mąka
1 łyżeczka Płynny ekstrakt waniliowy
1 szczypta Sól morska Fleur de sel
1 szczypta Proszek do pieczenia
20 g Kawałki ciemnej czekolady
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj ciasto na ciastka: Za pomocą miksera elektrycznego zmieszaj cukier, masło i ekstrakt z wanilii, aż masa stanie się kremowa. Dodaj jajko, następnie mąkę, sól morską i proszek do pieczenia. Na koniec dodaj kawałki ciemnej czekolady.
Etap 2 /5
Przygotuj brownie: Roztop czekoladę i masło w nieprzywierającej formie zgodnie z programem i podanym czasem.
Etap 3 /5
W misce wymieszaj łyżką jajka z brązowym cukrem, mąką i kakao w proszku. Następnie dodaj roztopioną czekoladę. Dodaj orzechy pekan i wlej masę do blachy.
Etap 4 /5
Rozłóż ciasto na całej masie brownie.
Etap 5 /5
Uruchom zgodnie z programem i podanym czasem.