Marchewkowe risotto z makaronu
- Całkowity czas 8 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 3 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1 łyżka Mąka kukurydziana
2 łyżeczka Musztarda
300 ml Mleko
500 ml Woda
340 g Makaron
2 kostka Marchew
60 g Ser cheddar
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki. Marchewkę obierz i pokrój w małą kostkę.
Etap 2 /5
Mąkę kukurydzianą i musztardę wymieszaj z mlekiem i wodą. Dopraw solą i pieprzem.
Etap 3 /5
Do misy wrzuć makaron i marchewkę, zalej przygotowaną mieszanką.
Etap 4 /5
Gotowanie pod ciśnieniem.
Etap 5 /5
Po ugotowaniu dodaj ser cheddar i dobrze wymieszaj.