Marchewkowa owsianka z orzechami
- Całkowity czas 22 min.
- 7 min.
Czas przygotowania - 15 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 porcje
1 l Napój roślinny
200 g Płatki owsiane górskie
180 g Marchew
40 g Orzechy włoskie
4 Plasterki chili
20 g Cynamon
2 łyżka Syrop z agawy lub miodu
Akcesoria
Extra Crisp
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Marchewkę pokroić w dowolne wielkości, włożyć do misy, polać syropem z agawy/miodem i zapiekać pod nakładką Extra Crisp w temperaturze 200°C przez 10 minut.
Etap 2 /4
Płatki owsiane wsypać do misy, dodać chili, cynamon i zalać napojem roślinnym.
Etap 3 /4
Gotować pod niskim ciśnieniem przez 5 minut.
Etap 4 /4
Owsiankę wyłożyć do miseczki, posypać marchewką i orzechami.