Makaron linguine z mięsem mielonym i cebulą
- Całkowity czas 2 min.
- 2 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
3 osób
300 g Ugotowanego makaronu linguine
400 g Mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
100 g Białej cebuli
100 g Czerwonej cebuli
30 g Masła
3 łyżka Oliwy
2 łyżeczka Oregano
2 łyżeczka Czosnku niedźwiedziego
2 łyżeczka Czosnku granulowanego
3 łyżeczka Suszonej cebuli
130 g Mascarpone
80 g Tartego parmezanu
200 ml Wody z gotowania makaronu
Kilka gałązek świeżego rozmarynu
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki.
Etap 2 /5
Do Cook4me wlej 3 łyżki oliwy oraz przyprawy: sól i pieprz, oregano, czosnek granulowany oraz niedźwiedzi. Dodaj mięso i dokładnie wymieszaj. Podsmażaj w trybie średnie podsmażenie przez 7 min, mieszając.
Etap 3 /5
Dodaj masło oraz posiekaną w piórka cebulę. Podsmażaj przez 5 minut, często mieszając.
Etap 4 /5
Dodaj parmezan, wodę, mascarpone oraz gałązki rozmarynu. Dopraw solą i pieprzem oraz suszoną cebulą. Gotuj w trybie mocne duszenie przez 8 minut, mieszając.
Etap 5 /5
Podawaj z makaronem.