Magiczne ciasto pralinowe
- Całkowity czas 1 godz. 25 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 1 godz. 15 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 porcje
250 g Masło
8 Jajka
300 g Cukier
2 Wanilia
230 g Mąka
2 łyżka Woda
1000 ml Mleko
240 g Kandyzowane migdały
Akcesoria
Nieprzywierająca forma
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Roztop masło w nieprzywierającej formie zgodnie z programem i wskazanym czasem.
Etap 2 /8
Oddziel białka od żółtek i rozetnij laskę wanilii.
Etap 3 /8
W misce ubij żółtka z cukrem i nasionami wanilii, aż do uzyskania konsystencji musu.
Etap 4 /8
Dodaj roztopione masło, mąkę, wodę, a potem mleko, trzymaj się opisanej kolejności. Wymieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Etap 5 /8
Białka dobrze ubij na sztywną pianę. Stopniowo dodawaj białka do masy i delikatnie wymieszaj.
Etap 6 /8
Na dno formy wyłóż połowę pokruszonych kandyzowanych migdałów. Wlej masę i dodaj resztę migdałów.
Etap 7 /8
Uruchom program na podany czas.
Etap 8 /8
Wyjmij z urządzenia i zostaw do ostygnięcia. Odstaw do lodówki na co najmniej 3 godziny.