Kulki energetyczne
- Całkowity czas 8 godz. 30 min.
- 30 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 8 godz.
Studzenie
Składniki
4 osób
120 g daktyle
100 g łuskane orzechy włoskie
1 łyżka jagody goji
1 łyżka olej kokosowy
1 łyżka kokos
1 łyżeczka pyłek pszczeli
2 łyżka kiełkujące nasiona
ziarna sezamu
starty kokos
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Mocz orzechy włoskie w misce zimnej wody przez 8 godzin, a następnie osusz.
Etap 2 /6
Wydryluj daktyle.
Etap 3 /6
Do blendera wrzuć daktyle, jagody goji, kokos, pyłek kwiatowy, kiełkujące nasiona i wlej olej kokosowy. Ustaw wskazany program na 30 sekund i uruchom go.
Etap 4 /6
Użyj mieszadła, aby upewnić się, że okruchy chleba zostały rozdrobnione.
Etap 5 /6
Nabierz masę na łyżeczkę i uformuj kulki (aby zapobiec przywieraniu do ręki, zmocz ją pod w gorącej wodzie).
Etap 6 /6
Przetocz kulki w startym kokosie lub nasionach sezamu.