Kruszaniec "amerykański" - przepisy Cookeo V3 | Tefal
Przepis według KLUB GOTUJACYCH

Kruszaniec "amerykański"

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 50 min.
  • Czas przygotowania
    5 min.
  • Gotowanie
    45 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

6 osób

  • 400 g borówek amerykańskich

  • 4 łyżka cukru

  • 2 łyżka maki ziemniaczanej

  • 240 g zimnego masła pokrojonego w drobną kostkę

  • 400 g mąki orkiszowej białej lub pszennej

  • 3 łyżka mąki ziemniaczanej

  • 150 g drobnego cukru

  • 5 g cukru waniliowego

  • 1 jajko

Akcesoria

  • Extra Crisp
    Extra Crisp

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Borówki umyć i delikatnie osuszyć na ręczniku papierowym, dodać mąkę, cukier i zmieszać.

  • 400g borówek amerykańskich
  • 4łyżka cukru
  • 2łyżka maki ziemniaczanej

Etap 2 /5

Do miseczki wsyp obie mąki, cukier i cukier waniliowy, dodaj jajko oraz masło. Połącz wszystkie składniki jak na standardową kruszonkę ma powstać taki piasek.

  • 240g zimnego masła pokrojonego w drobną kostkę
  • 400g mąki orkiszowej białej lub pszennej
  • 3łyżka mąki ziemniaczanej
  • 150g drobnego cukru
  • 5g cukru waniliowego
  • 1 jajko

Etap 3 /5

Papilotkę o średnicy 19 cm włóż na dno misy Cook4me. Połowę ciasta wsyp do papilotki, na ciasto wyłóż borówki, a następnie wysyp pozostałą cześć ciasta.

  • 400g borówek amerykańskich
  • 4łyżka cukru
  • 2łyżka maki ziemniaczanej

Etap 4 /5

Misę włóż do Cook4me, na misę połóż pokrywę do zapiekania i ustaw temperaturę 180°C i czas 45 min.

  • Extra Crisp

Etap 5 /5

Ciasto delikatnie wyjmij z misy, podawaj ciepłe z gałką lodów.