Kruszaniec "amerykański"
- Całkowity czas 50 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 45 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
400 g borówek amerykańskich
4 łyżka cukru
2 łyżka maki ziemniaczanej
240 g zimnego masła pokrojonego w drobną kostkę
400 g mąki orkiszowej białej lub pszennej
3 łyżka mąki ziemniaczanej
150 g drobnego cukru
5 g cukru waniliowego
1 jajko
Akcesoria
Extra Crisp
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Borówki umyć i delikatnie osuszyć na ręczniku papierowym, dodać mąkę, cukier i zmieszać.
Etap 2 /5
Do miseczki wsyp obie mąki, cukier i cukier waniliowy, dodaj jajko oraz masło. Połącz wszystkie składniki jak na standardową kruszonkę ma powstać taki piasek.
Etap 3 /5
Papilotkę o średnicy 19 cm włóż na dno misy Cook4me. Połowę ciasta wsyp do papilotki, na ciasto wyłóż borówki, a następnie wysyp pozostałą cześć ciasta.
Etap 4 /5
Misę włóż do Cook4me, na misę połóż pokrywę do zapiekania i ustaw temperaturę 180°C i czas 45 min.
Etap 5 /5
Ciasto delikatnie wyjmij z misy, podawaj ciepłe z gałką lodów.