Krokieciki z batatów
- Całkowity czas 35 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 15 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
600 g Batat
2 Jajko
80 g Mąka
120 g Ser cheddar
100 g Bułka tarta
4 gałązka Pietruszka
Olej
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Ten przepis wymaga pokrywy EXTRA CRISP. Przygotuj składniki.
Etap 2 /8
Do garnka wlej 200 ml wody. Włóż bataty do koszyka do gotowania na parze.
Etap 3 /8
Gotowanie pod ciśnieniem.
Etap 4 /8
Rozgnieć bataty. Dopraw solą i pieprzem. Pozostaw do ostygnięcia.
Etap 5 /8
Uformuj krokiety i na środku każdego ułóż kostkę sera cheddar. Dodaj odrobinę puree z batatów i zwiń w kulkę.
Etap 6 /8
Obtocz kulki w mące, roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej. Powtórz drugi raz.
Etap 7 /8
Naoliw misę. Włóż krokiety.
Etap 8 /8
Wyłącz Cook4me i załóż pokrywę Extra Crisp. Ustaw w trybie ręcznym czas 20 minut i temperaturę 200°C. W połowie pieczenia obróć krokieciki. Podawaj z odrobiną posiekanej natki pietruszki.